Wednesday, May 7, 2008

PAS PERAK BERTUANKAN DAP

"DAULAT TUANKU.PATIK BARISAN HAMBA RAKYAT TETAP BERSAMAMU"
SUMBER : HARAKAHDAILY
Mengulas lanjut hal itu Timbalan Pesuruhjaya PAS Perak, Asmuni Awi berkata isu 'kesilapan' teknikal itu cuba diperbesar-besarkan dan dipolemikkan oleh sesetengah media milik kerajaan yang mahu mempamerkan seolah-olah Nizar membelakangi kuasa Istana.

(SIAPAKAH YANG MEMPOLEMIKKAN ISU WAHAI TIMBALAN PESURUHJAYA PAS PERAK YANG BENGGUNG DAN TOLOL.BUKAN KE KARPAL YANG DOK HENTAM SULTAN PERAK?KENAPA KAMU TAK PERTAHANKAN SULTAN PERAK WAHAI BAHLUL ?)

Sedangkan pertukaran Jamry telah dimaklumkan Menteri Besar Perak kepada Sultan Perak sewaktu perasmian Mahkamah Syariah Ipoh pada 30 Mac lalu. "Cuma Tuanku minta rujuk kepada Yang Dipertua Majlis Agama Perak iaitu Raja Muda Raja Nazrin Shah. "Dan Raja Muda menegur Nizar dari sudut formaliti dan perlu mengikut prosedur yang betul.

(BILA RAJA DAH TEGUR MAKNANYA MB PERAK YANG DIWAKILI OLEH NIZAR SEBAGAI HAMBA ABDI DAP ITU BODOH LE NAMANYER.TAK TAHU MEMERINTAH.TAMAK KUASA.MACAM MANA ORANG TAK KATA MB NIZAR MEMBELAKANGKAN SULTAN. KENYATAAN TIMBALAN PESURUHJAYA PAS YANG TOLOL INI PUN DAH MEMBERI JAWAPAN.SULTAN MINTA NIZAR RUJUK YDP MAIP.TAPI NIZAR DEGIL.SAPA YANG DEGIL SEKARANG INI.MB NIZARLAH PENGKHIANAT DAN NAK BERLAGAK HERO.)

Itu sahaja dan hubungan Istana amat baik sama ada dari segi tugasan mahupun peribadi tidak menghadapi sebarang masalah seperti yang cuba digembar-gemburkan oleh sesetengah pihak," katanya yang juga seorang peguam.
( TAK PERLU NAK COVER LINE WAHAI ASMUNI..)

Berhubung dengan kenyataan ahli Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh, beliau sekadar menyatakan bahawa itu merupakan hak beliau untuk memberi pendapat dan enggan mengulas lanjut. "Kita tidak mahu melatah setiap isu yang dimainkan oleh pihak media atau pihak-pihak tertentu kerana ianya akan mensensasi perkara yang tidak pun seperti yang digambarkan," katanya yang juga merupakan AJK PAS Pusat

(BUKAN TIADA KOMEN WAHAI ASMUNI.DAH MEMANG KAU PENAKUT DAN MEMANG PAS PERAK HAMBA SURUHAN DAP.BUKANKAH AHMAD AWANG KATA DAH SETUJU BERSAHABAT DENGAN KAFIR DAP.NANTI BILA ORANG PAS MATI YANG BOLEH KOREK LIANG DAN SEDEKAH FATIHAH IALAH BARISAN DAP PERAK.DONT WORRY,BE HAPPY WAHAI PAS)